Kleuterkriebels: Kinderen het plezier van sporten en bewegen laten ontdekken is een prioriteit in het kleuterturnen. Ze krijgen de kans om op een leuke en kwaliteitsvolle manier te bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven én leren.

 

Basis Turnen:  In het basisturnen worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd. Lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie zijn de sleutelwoorden binnen het basisturnen. Kinderen kunnen proeven van verschillende aspecten binnen de gymnastiek en ontwikkelen geleidelijk aan een voorkeur voor één of meerdere disciplines. 

 

Recrea turnen: Recrea is het opbouwen naar eventuele wedstrijden, ook wordt er gewerkt op de verschillende disciplines (Acro, Tumbling).`

 

Tumblingrecrea: Salto's, schroeven en fliks zijn de kernelementen in de discipline Tumbling. In deze discipline voer je spectaculaire turnoefeningen uit op de 25 meter lange verende baan. Deze individuele discipline wordt zowel door jongens als meisjes beoefend.Een tumblingreeks bestaat uit verschillende salto's en schroeven en wordt afgesloten met een een spectaculaire eindsalto. Een goede beheersing, vormspanning en explosiviteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze sporters. Snelheid, amplitude en vaardigheid in het draaien van salto’s en schroeven zijn een must.